למנה אחרונה: עוגת קצף קרה עם פירות העונה

מארחים בביתכם? כעת גם תוכלו לגרום לאורחים ליהנות ממנה אחרונה מעולם אחר. דודי אסטרייכר עם מתכון לעוגת קצף קרה מלווה בפירות העונה>>>


עוגת קצף מלווה בפירות העונה. צילום: שיפי חריטן

חיפשתי שם למנה הזו לא מצאתי משהו שיגדיר אותה במדויק. קיבלתי בקשות רבות למנה אחרונה פרווה ללא ריצ' וכך נוצרה המנה הזו, כך שלא ניתן לחוסר ההגדרה, להרוס לנו את ההנאה... המנה הזו היא סוג של עוגת קצף קרה, שטעימה מאד לבד וגם לצד פירות העונה. מגישים אותה מהמקרר ונהנים.

רכיבים:
6 ביצים מופרדות.
רבע כוס קמח.
כף שמן.
כף ברנדי או גרודת קליפה מחצי לימון.
חצי כפית אבקת אפיה.
כוס סוכר.
קורט מלח.
150 גרם שוקולד מריר מפורר (מניחים בשקית אטומה ודופקים עם פטיש שניצלים).


ההכנה:
מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר לרביכה תפוחה ובהירה. מוסיפים קמח, שמן וברנדי או לימון. אופים את התערובת עשר דקות על חום של 200 מעלות. בינתיים מקציפים את החלבונים. מתחילים במהירות נמוכה עם מעט מאד מלח, (הוא יגרום לקצף להיות יציב מאד) מגבירים מהירות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. כשהקצף יציב, מוסיפים את השוקולד. בשלב זה אפשר לטפטף על התחתית האפויה מעט מיץ תפוזים. משטחים את הקצף בשכבה גבוהה על התחתית ואופים עשר דקות על 200 מעלות. מקררים וחותכים.

בתאבון!

תגובות