"אבוקדו מעולם אחר". אתם מוזמנים לצפות וכמובן להכין אבוקדו מסוג שלא הכרתם. דודי אסטרייכר במתכון לאבוקדו מלווה במיונז מתובל במיטב הסממנים.
כשהייתי ילדה, ידעו כולם כי לעולם לא אסרב לפרי הזה, (כן כן! פרי! למי שמתלבט עדיין) בכל צורה ועם כל תיבול. שמן זית, מלח, פלפל שחור, שום, זעתר, פטרוזיליה וכל עשב תיבול מתקבל איתו בשמחה. וגם מיונז... עדיפות עליונה למיונז ביתי ולא לזה הסינטטי הנמכר בחנויות. ובפרט שבתכון זה, נשדרג אותו לרמה של רוטב שאפשר פשוט למרוח על לחם וליהנות.
![]() |
אבוקדו מעולם אחר. צילום: שיפי חריטן |
כשהייתי ילדה, ידעו כולם כי לעולם לא אסרב לפרי הזה, (כן כן! פרי! למי שמתלבט עדיין) בכל צורה ועם כל תיבול. שמן זית, מלח, פלפל שחור, שום, זעתר, פטרוזיליה וכל עשב תיבול מתקבל איתו בשמחה. וגם מיונז... עדיפות עליונה למיונז ביתי ולא לזה הסינטטי הנמכר בחנויות. ובפרט שבתכון זה, נשדרג אותו לרמה של רוטב שאפשר פשוט למרוח על לחם וליהנות.
אז איך מכינים?
לקחתי אבוקדו ופרסתי אותו. טפטפתי שמן זית בנדיבות. מלח, שום כתוש ובזיליקום טרי,
שהריח שלו תמיד גורם לתחושה של אוכל אירופאי איטלקי שמח.
ולמיונז: אין ספק שמכל הניסיונות, המיונז הכי בטוח ומוצלח יצא בבלנדר. אבל גם במקצף ידני או פוד פרוססור הצלחתי.
רכיבים:
2 ביצים.
כוס וחצי שמן. (כדאי שחצי יהיה זית. הוא מוסיף המון)
כפית סוכר.
חצי כפית מלח.
מיץ מחצי לימון.
לשידרוג: 2 שיני שום כתוש ומעט עשבי תיבול קצוצים.
ההכנה:
שופכים ביצים, מלח, וסוכר ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן בזילוף איטי. חשוב מאד לא לשפוךמהר, כדי לתת לשמן להתגבש עם הביצה. אם ה"עסק" הפך נוזלי, אין מה לעשות, רק לשפוך. מוסיפים את מיץ הלימון. לשדרוג מוסיפים את השום ועשבי התיבול.
בתאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
'מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב. נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה, סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורודפהו'. גולשים יקרים, תגובות הכוללות לשון הרע / פגיעה ועלבונות אישיות ימחקו. נא לשמור על כללי האתר.