על אנטיפסטי עם ירקות מסתמא עדיין לא שמעתם. דודי אסטרייכר עם מתכון למאכל איטלקי שיפתח לכם את התיאבון לפני המנה העיקרית.
אנטיפסטי. לא! אין זו אגודה למאבק בפסטה. זהו השם האיטלקי לכל סוג מאכל המגיע קודם תחילת הארוחה העיקרית, כדי לפתוח את התיאבון. בתרגום חופשי: "לפני האוכל". בעברית אנו מכנים אותם "מתאבנים", מילה שנשמעת לי יותר קשורה לחומר בניה מאשר לאוכל... באיטליה יהיו אלו ירקות אפויים/כבושים/חיים, או נקניקים, או גבינות לסוגיהן. אבל המנה הזו יכולה לבוא בהחלט גם כתוספת, או סתם לנשנוש ללא נקיפות מצפון, עם כוס יין לבן קר.
חשוב מאד להקפיד כי הירקות למנה הזו יהיו טריים מאד, רעננים ומוצקים. אפשר בהחלט לנסות גם ירקות אחרים ממה שאביא לפניכן.
רכיבים:
20 עגבניות שרי.
3 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים.
4 קישואים קטנים חתוכים לטבעות עבות.
3בטטות קטנות חתוכות לטבעות עבות.
שמן זית.
מלח גס.
אורגנו.
ההכנה:
מניחים את הירקות בתבנית. מזלפים שמן זית, מפזרים מעט מלח גס ואורגנו. אופים חצי
שעה על 200 מעלות ונהנים.
בתאבון!
![]() |
אנטיפסטי בלווי ירקות. צילום: דודי אסטרייכר |
אנטיפסטי. לא! אין זו אגודה למאבק בפסטה. זהו השם האיטלקי לכל סוג מאכל המגיע קודם תחילת הארוחה העיקרית, כדי לפתוח את התיאבון. בתרגום חופשי: "לפני האוכל". בעברית אנו מכנים אותם "מתאבנים", מילה שנשמעת לי יותר קשורה לחומר בניה מאשר לאוכל... באיטליה יהיו אלו ירקות אפויים/כבושים/חיים, או נקניקים, או גבינות לסוגיהן. אבל המנה הזו יכולה לבוא בהחלט גם כתוספת, או סתם לנשנוש ללא נקיפות מצפון, עם כוס יין לבן קר.
חשוב מאד להקפיד כי הירקות למנה הזו יהיו טריים מאד, רעננים ומוצקים. אפשר בהחלט לנסות גם ירקות אחרים ממה שאביא לפניכן.
רכיבים:
20 עגבניות שרי.
3 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים.
4 קישואים קטנים חתוכים לטבעות עבות.
3בטטות קטנות חתוכות לטבעות עבות.
שמן זית.
מלח גס.
אורגנו.
ההכנה:
מניחים את הירקות בתבנית. מזלפים שמן זית, מפזרים מעט מלח גס ואורגנו. אופים חצי
שעה על 200 מעלות ונהנים.
בתאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה
'מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב. נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה, סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורודפהו'. גולשים יקרים, תגובות הכוללות לשון הרע / פגיעה ועלבונות אישיות ימחקו. נא לשמור על כללי האתר.