כל האוכל דג ביום דג, ניצל מד"ג. השף דודי אסטרייכר עם מתכון לאמנון אפוי בירקות, על מצע חסה.
![]() |
(דג אמנון בלווי ציפ'ס וסלט. צילום: איתן טל, ויקפדיה) |
אם עד היום לא היה לכן אומץ להשתמש בחסה לבישול או אפיה, הנה המנה שתשנה את דעתכן. המנה טעימה מאד בזכות התיבול, הירקות והחסה שתחתיה הסופגת את כל הטעמים וממכרת.
רכיבים:
4 פילטים של דג אמנון.
עגבניה קצוצה.
חצי לימון קלוף וקצוץ.
3 שיני שום כתוש.
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
מעט כמון.
מלח.
פלפל שחור.
4 עלי חסה טריה.
4 כפות שמן זית משובח.
ההכנה:
פורסים את החסה על תבנית. ממליחים ומפלפלים את הדגים. מניחים כל פילה דג על עלה. מערבבים את הירקות והשמן ומפזרים על הדגים. אופים במשך עשרים דקות על חום של 230 מעלות.
בתיאבון!רכיבים:
4 פילטים של דג אמנון.
עגבניה קצוצה.
חצי לימון קלוף וקצוץ.
3 שיני שום כתוש.
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
מעט כמון.
מלח.
פלפל שחור.
4 עלי חסה טריה.
4 כפות שמן זית משובח.
ההכנה:
פורסים את החסה על תבנית. ממליחים ומפלפלים את הדגים. מניחים כל פילה דג על עלה. מערבבים את הירקות והשמן ומפזרים על הדגים. אופים במשך עשרים דקות על חום של 230 מעלות.
ננסה בלי נדר, נשמע טוב...
השבמחק