מתכון לשבת: כנפיים בסגנון סיני

אין שמחה אלא בבשר ויין: לקראת שבת, מגיש השף דודי אסטרייכר מתכון מיוחד לכנפיים בסגנון סיני. כנסו למטבח ותכינו עונג שבת אמיתי>>>

כנפיים בסגנון סיני. (צילום: דודי אסטרייכר)



אין ספק כי הכנפיים, למרות התדמית, הן מהחלקים הטעימים בעוף. הבשר שלהם עדין ועשיר מאד בטעם. אם מטפלים בהם נכון, אפשר להוציא מהם בקלות מעדנים של ממש והנה אחד מהם.

חומרים:
עשר כנפיים.
5 פטריות שמפיניון פרוסות (לא חובה).
3 שיני שום פרוסות.
חצי כוס יין לבן.
3 כפות רוטב סויה או צ'ילי לאוהבי החריף.
פטרוזיליה קצוצה לקישוט וטעם.

אופן ההכנה:
מטגנים את הכנפיים 2 דקות מכל צד במעט שמן עד השחמה קלה. רצוי לחתוך אותן לשני חלקים. מוסיפים את הפטריות והשום לטיגון של עוד 2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים פלפל שחור, יין וסויה, או צ'ילי. מערבבים ומבשלים כ4-5 דקות עד שהרוטב מסמיך. מגישים את הכנפיים עם רוטב ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה מעל. 

בתיאבון!


תגובות

הוסף רשומת תגובה

'מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב. נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה, סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורודפהו'. גולשים יקרים, תגובות הכוללות לשון הרע / פגיעה ועלבונות אישיות ימחקו. נא לשמור על כללי האתר.