מתכון לשבת: חזה עוף ממולא באורז

כדי שבאמת תוכלו להתענג בשבת, השף דודי אסטרייכר מגיש מתכון לאורז ממולא בשוקי עוף / חזה עוף, בצל מאודה, פטריות ויין לבן. בתיאבון!>>>

אורז ממולא בשוקי עוף. (צילום: דודי אסטרייכר)

עוד קצת בריאות, והפעם: 'אורז ממולא בשוקי עוף (או חזה)', בצל מאודה פטריות ויין לבן. הבעיה שלנו בדרך כלל עם אורז מלא, היא המרקם הגס יחסית והטעם שמתעקש להישאר תפל מעט. במנה זו התגברתי על שתי ה"בעיות" הללו, על ידי בישול ארוך בתוך שקית מחוררת. האורז יוצא רך מאד ומלא טעם וניחוחות. מעלה נוספת במנה זו, היא שמקבלים ארוחה שלמה בסיר אחד. מה רע?

רכיבים: 


כוס אורז מלא.
6 שוקי עוף או רצועות מ2 חזות.
בצל גדול פרוס.
4 שיני שום פרוס.
כוס יין לבן יבש.
סלסלת פטריות טריות פרוסות או חתוכות לרבעים.
מעט כמון.
מלח.
קורט פלפל שחור.

ההכנה: 

מאדים את הבצל בשמן עד שקיפות, מוסיפים את הפטריות והשום לעוד 4 דקות של טיגון. מוסיפים פלפל שחור, כפית שטוחה מלח, מעט כמון, מערבבים. מוסיפים את השוקיים או החזה לטיגון של דקה. מוסיפים 3 כוסות מים וכוס יין לבן יבש. מכניסים את האורז לשקית הקפאה. קושרים בקצה, מחוררים הרבה חורים בעזרת מזלג ומכניסים לסיר עם הרוטב. מביאים את הכל לרתיחה ומנמיכים לאש מאד נמוכה לשעתיים. מוציאים את האורז מהשקית ומגישים עם עוף, פטריות ורוטב.

בתיאבון!

תגובות

הוסף רשומת תגובה

'מי האיש החפץ חיים, אוהב ימים לראות טוב. נצור לשונך מרע ושפתיך מדבר מרמה, סור מרע ועשה טוב, בקש שלום ורודפהו'. גולשים יקרים, תגובות הכוללות לשון הרע / פגיעה ועלבונות אישיות ימחקו. נא לשמור על כללי האתר.