להתענג בשבת: השף דודי אסטרייכר במתכון למנה חגיגית במיוחד ללא גלוטן אותה הוא מקדיש במיוחד לתושבי מדינת ישראל: גלילי חציל ממולאים בבשר. הרכיבים וההוראות, בפנים>>>
מתוך עשרות אפשרויות בחרתי עבורכם דווקא את מנה זו, מכיון שברור לי שהיא תגרום לכם להנאה מושלמת. מנה כ"כ פריכה ואיכותית בהחלט קשה למצוא - תהנו!
רכיבים:
2 חצילים יפים ודיי גדולים.
חצי ק"ג עוף או הודו טחון (אפשר ורצוי לערבב, אפשר גם עם בקר טחון).
בצל בינוני.
תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך.
ביצה אחת.
5 שיני שום כתוש.
פטרוזיליה קצוצה.
מלח. פלפל שחור. פפריקה.
קופסה קטנה של רסק עגבניות.
הוראות הכנה:
פורסים את החציל לאורך בעובי של 1 סנטימטר. מטגנים עד ריכוך. מערבבים את הבשר עם התפוח אדמה, מלח, פלפל שחור, שום ופטרוזיליה. לוקחים כף מהתערבות ומניחים בקצה כל פרוסת חציל. מגלגלים את החציל עם התערובת. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים רסק, מלח, פלפל, פפריקה ו2 כוסות מים חמים. מערבבים היטב ומוסיפים בזהירות את גלילי החציל. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כחצי שעה.
בתיאבון!
יצא טעים
השבמחק